Професионалната цифрова видеокамера Panasonic HC-X1 вече е в продажба
Секция: Технологии
06 Декември 2016 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Професионалната цифрова видеокамера Panasonic HC-X1 вече е в продажба

/КРОСС/ Най-новият видео продукт на Panasonic е предназначен за професионалисти. Камерата е оборудвана с 1-инчов сензор и 24-mm обектив с 20-кратно оптично приближаване. Тези характеристики я правят идеална за професионално видеозаснемане.

Цена и предлагане
"Цената на новата камера е 3199 евро. От края на декември тя ще се предлага в търговската верига BeikS в Полша, в търговските вериги F64 и Westbuy в Румъния, както и в специализирани търговски центрове в други държави от региона." заяви Клара Уфналевска, мениджър на отдел „Връзки с обществеността" за Централна и Източна Европа. "Ние работим усилено, за да осигурим предлагането на HC-X1 във възможно най-много търговски центрове."

Модерни технологии
HC-X1 е оборудвана с нов обектив LEICA DICOMAR 4K, характеризиращ се с бързо 20-кратно оптично приближаване, от изключително широк ъгъл 24 mm до мощно телефото 480 mm.

Обективът работи съвместно с голям 1-инчов MOS сензор (9.46 мегапиксела при 4K 24p / 8.79 мегапиксела при UHD/FHD). Това е първото в света подобно решение за видеокамери с интегриран обектив и осигурява отлично качество на образа и чувствителност във всяка ситуация.

HC-X1 е проектирана да посрещне нуждите на професионалистите и да предложи разнообразие от функции и конструктивни решения за възможно най-удобното, гладко и ефективно видеозаснемане. На тубуса на обектива са разположени три гривни за ръчно настройване на вариото (приближаването), фокуса и диафрагмата. Предвидени са общо 13 потребителски бутона - 9 на корпуса и 4 на LCD панела. Потребителите могат да програмират тези бутони с желаните функции, които ще им осигурят най-лесна и удобна работа с видеокамерата.

Камерата не само осигурява превъзходно качество на видеозаснемането, но също така извършва и отличен звукозапис, отговарящ и на най-високите изисквания. Тя е оборудвана с 2-канален XLR аудио вход за външни микрофони или линеен аудио източник, с превключваемо +48V фантомно захранване. Видеокамерата записва висококачествен двуканален звук в 16-битов линеен PCM формат (MOV/MP4) или в Dolby Digital формат (AVCHD). Опционалният безжичен модул (AJ-WM50/AJ-WM30) дава възможност за дистанционно управление на видеокамерата от iPad чрез приложението AG ROP, предлагащо настройване на камерата, контрол на обектива и други функции.

Други полезни функции
- Два слота за SD карти-памет, позволяващи извършване на едновременен или удължен запис.
- Функции за настройка на картината, типични за телевизионни камери, като независима корекция на цветовете по 16 оси, гама-корекция с 8 профила и корекция на цветовия сигнал
- LCD дисплей и електронен визьор за лесно филмиране, например, с вградена регулируема индикация тип зебра, индикация за нивото и показване на изображения.
Ако търсите оборудване, предлагащо професионални възможности и най-високо качество на заснетия материал, HC-X1 е перфектен избор.