Цветан Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторите
Секция: ПОЛИТИКА
18 Декември 2016 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторите

/КРОСС/ ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на Реформаторския блок, но министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по БНТ.

„Мога да кажа, че полагаме максимални усилия да изчистим различията, които има между ГЕРБ, РБ, ПФ, за да може действително да се консолидираме в едно правителство, което да продължи политиката, която правихме в продължение на две години", каза Цветан Цветанов.

„Смятам, че имаме много тежки разговори, които ще бъдат проведени в утрешния ден", посочи Цветанов. Според него на тях ще се сложат всички детайли, за да се види дали е възможно да се състави правителство.

Цветанов подчерта, че от ГЕРБ не искат да излизат от рамката, която са заложили преди две години, а най-голямото противоречие е въпросът с пенсиите. По думите му е необходимо да има устойчивост и перспектива. Намираме изключителен конструктивен диалог с ПФ", каза Цветанов и изброи в това число лидерите на НФСБ Валери Симеонов, ВМРО - Красимир Каракачанов и „Атака" - Волен Сидеров.

„Всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма, но ние трябва да правим политика, която може да ни обедини всички", каза Цветанов.