Предстоящи събития в страната за днес, 25 декември
Секция: Предстоящи събития
25 Декември 2016 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 25 декември

/КРОСС/***София.
От 09.30 часа Българският патриарх Неофит ще отслужи св. Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа" в Народния театър „Иван Вазов".

***
София.
От 18.00 часа в зала „България" Хорът на софийските момчета под диригентството на проф. д-р Адриана Благоева ще изнесе съвместно със солисти от Софийската филхармония своя традиционен Коледен концерт.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в ски център „Картала" ще започне коледно зимно парти.

***
Бургас.
От 08.00 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий" ще започне тържествена Света литургия, водена от отец Стефан.

***
Бургас.
От 14.00 часа на площад "Атанас Сиреков" ще се проведе празничен коледен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа".

***
Варна./СОК „Камчия".
Деветата международна творческа среща „Заедно в 21 век" „Зимна приказка в „Камчия" започва в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия" в първия ден на Коледа и ще продължи до 8 януари.

***
Видин.
От 10.30 часа пред храмовете „Св. Димитър Солунски" и „Св. Николай Чудотворец" ще се даде Курбан за здраве и благоденствие.

***
Враца.
От 11.00 часа Дядо Коледа ще посети Коледния базар на площад „Христо Ботев".

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в НЧ „Пробуда-1904" в кв. „Калтинец" ще се състои „Коледа - надежда за утре" - представяне на народния обичай „Коледуване" с децата от фолклорен танцов състав при НЧ „Пробуда - 1904".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа на площада пред Общината ще се проведе общоградски празник „Добре ми дошли, коледари !" с участието на фолклорни групи от Стара Загора.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в митрополитския храм „Света Марина" Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света Литургия за Рождество Христово.

***
Търговище.
От 10.00 до 13.00 часа Дядо Коледа ще бъде край градската елха в Търговище и ще раздава лакомства.

***
Шумен.
От 09.00 часа Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави празнична Архиерейска Света Литургия в храм „Възнесение Господне".

***
Шумен.
От 11.00 часа на откритата сцена на пл. „Освобождение" ще се състои концерт „Честита Коледа", с участие на танцови ансамбли от Шумен.

***
Шумен./ с. Хитрино.
От 14.00 часа Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще посети село Хитрино, където ще се срещне с пострадалите за да ги окуражи и да им предаде дарение от Епархията.