Трима в болница след катастрофа
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Декември 2016 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима в болница след катастрофа

/КРОСС/Трима са в болница след катастрофа близо до оряховското село Селановци. Млад мъж е с опасност за живота, а други двама пътници - непълнолетно момиче и 18-годишен младеж, са с различни счупвания след инцидента, станал малко след 14.00 ч. в събота, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР във Враца, цитирани от Дарик.

Шофирал непълнолетен и неправоспособен водач от село Остров. Той не успял да овладее колата, защото се движел с несъобразена с пътните условия скорост, и я забил в крайпътни дървета вдясно по посока на движението.

От удара са пострадали тримата пътници в автомобила. Най-тежко е състоянието на 21-годишен мъж от село Брегаре. Той е с няколко счупвания на черепа, включително има фрактура на основата на черепа и голям кръвоизлив в мозъка. Мъжът е настанен с опасност за живота в интензивното отделение на врачанската болница.

В същото здравно заведение са на лечение другите двама пострадали при катастрофата. Това са непълнолетно момиче от село Селановци, което е в ортопедичното отделение, с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота. В хирургичното отделение е 18-годишен младеж, също от село Селановци. Той е със счупена лява ръка и гръбначен прешлен, също без опасност за живота.

Най-леко при сблъсъка се е отървал шофьорът. Той е без наранявания, но е оставен за наблюдение във врачанската болница. Пробата му за алкохол на водача, направена с дрегер, е отрицателна. Единствената причина, според полицията, за тежкия пътен инцидент, е несъобразената скорост.