Четири полицейски производства срещу пияни и дрогирани шофьори за 3 дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Декември 2016 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четири полицейски производства срещу пияни и дрогирани шофьори за 3 дни

/КРОСС/Четири бързи производства срещу пияни и дрогирани шофьори са започнати през последните три дни, съобщиха от МВР.

На 23 декември, около 22:50 часа, полицаи от Раднево се опитали да спрат лек автомобил "Хонда", но водачът не спрял. Последвало кратко преследване, шофьорът катастрофирал и попаднал в полицейските ръце.

Служителите на реда установили, че той е 26-годишен, с инициали А.Д. от село Знаменосец. При тестване за наркотици дрегерът отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. А.Д. бил задържан за срок до 24 часа.

За шофиране под въздействие на наркотици в ареста попаднал и 22-годишният Н.Г. от Казанлък. Той управлявал "Мерцедес" и бил спрян за проверка от служители на РУ - Казанлък на 24 декември, около 16.27 часа. Тестът показал, че е употребил канабис. Срещу двамата дрогирани водачи са започнати бързи производства.

Тази нощ, на същия булевард в Казанлък бил засечен и пиян водач. Близо 45 минути след полунощ, полицейски екип на районното управление спрял за проверка "Опел Вектра", управляван от 45-годишния Б.М., местен жител. Тестът с дрегер отчел положителен резултат за употреба на спиртни напитки.

Малко по-късно, около 1.25 часа, в старозагорския кв. "Железник", полицаи и катаджии спрели лек автомобил "Сеат Кордоба". Шофиралият го 25-годишен С.М. от село Маджерито бил тестван с дрегер. Срещу двамата мъже, седнали зад волана пияни, са започнати бързи производства. Задържани са в съответните районни управления с полицейска мярка до 24 часа.