България е втора в света по производство на гъши дроб
Секция: ИКОНОМИКА
10 Януари 2017 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България е втора в света по производство на гъши дроб

/КРОСС/ България заема второ място в света след Франция по производството на гъши черен дроб. На трето място е Унгария, пише „Комсомольская правда".
Произведеният в България черен дроб е завладял пазарите на Белгия, изтласквайки местните производители. В Брюксел българският гъши дроб се продава за 25,70 евро за килограм, а френският за 41,70. Белгийците са доволни от българското производство и смятат, че се различава от френския дроб заради различния начин за отглеждане на гъските, цитира "Фокус".
„Няма сериозни разлики при отглеждането на птиците в България и във Франция. Страните приемат еднакви европейски регламенти по отношение на технологията и сигурността", заяви собственикът на птицеферма в България Павел Челебиев.