Посетители превзеха щанда на водка "Столичная" на "Винария 2017"
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Февруари 2017 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посетители превзеха щанда на водка "Столичная" на "Винария 2017"

/КРОСС/Хиляди посетители превзеха щанда на известната руска водка "Столичная"  на „Винария 2017" в 11-а палата на Международен панаир Пловдив. Една водка с впечатляваща мекота и чистота, която превъзхожда всички други, когато се сервира направо от руската традиция. Усмихнати момичета в руски носии каниха посетителите да дегустират висококачествената руска водка, предложена с черен хайвер, сельодка, кисели краставички.

Въпреки, че много са се опитвали да имитират руската водка посредством производствени технологии, те никога не са успявали напълно.

Хармонията на аромат и вкус на "Столичная" й помага да спечели множество международни медали. За успешен дебют на Винария 2017 в Пловдив бе присъдена поредната й награда, информират от ПРофайл.

Тази водка се отличава с деликатен аромат и пълна липса на чужд вкус, което я прави подходяща и за коктейли, отбеляза Филип Стоичков, представител на руската водка в България.

Рецептата на "Столичная водка" е разработена през 1938 г. от Виктор Свиридов, а първата бутилка излиза на пазара през 1941 г. в обсадения Ленинград, припомнят от rusofili.bg.

Има три ключови елемента, които отличават "Столичная" от имитаторите. Първо, тя се дестилира от зимна пшеница, която е най-вкусната пшеница, а не от царевица или друг вид зърно. Второ, буквално всички местни производители използват преработена вода, за да намалят градусите на продукта до приемливите му стойности, докато "Столичная" използва най-чистата, най-меката ледникова вода. И последно, "Столичная" е внимателно филтрирана, както през кварц, така и през активен въглен, а след това отново през кварц.

За производството й се използват само висококачествени продукти. Мекият и кадифен вкус на "Столичная", благодарение на който тя придобива световна известност, е резултат от използването на традиционната технология със задължителна мулти-филтрация през чист кварцов пясък и дървени въглища от бреза, допълват още от ПРофайл.