Тероризъм в Санкт Петербург
Секция: Русия
03 Април 2017 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тероризъм в Санкт Петербург

/КРОСС/ Около 14:30 часа на станциите на метрото "Сенная площад" и "Технологичен институт-1" прогърмяха взривове. Източник от полицията потвърждава, че има ранени и убити, предаде руският информационен канал Life Ru.

Местните медии до момента съобщават за 10 загинали. Комисията по здравеопазване в Санкт Петербург разполага с информация за 25 загинали при взривовете в метрото, предаде РИА Новости.

Разследващ екип е вече на мястото на взрива в метрото в Санкт Петербург, започва разследване. Всички входове и изходи на метрто за затворени, влакчетата в цялата система не се движат.

Взривът в метрото е терористичен акт, заяви президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено "Алфа" Сергей Гончаров. По думите му, експлозиите в метрото на Санкт Петербург са добре планирани, сила им надхвърля 100 грама тротил. 

Има информация, че взривното устройство, избухнало в една от метростанциите, е било пълно с шрапнели.

Президентът Владимир Путин заяви по повод на взрива, че специалните служби вече работят по изясняването на причините за произшествието. 

Ръководителят на руското министерство на здравеопазването Вероника Скворцова e изискала организацията на необходимата помощ за жертвите на експлозията в метрото на Санкт Петербург, както и техните семейства, съобщи пресслужбата на министерството.

По-рано днес няколко станции на метрото в Санкт Петербург са били затворени заради оставени без надзор предмети, но не е било установено нищо нередно.

video:https://www.youtube.com/watch?v=fjWUB0gtBoE