Версията за атентатор-самоубиец в метрото в Санкт Петербург набира скорост
Секция: Русия
04 Април 2017 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Версията за атентатор-самоубиец в метрото в Санкт Петербург набира скорост

/КРОСС/ По предварителни данни, взривното устройство в метрото на Санкт Петербург, е било прикрепено към тялото на атентатор-самоубиец, заяви пред ТАСС източник от правоохранителните органи.

Камикадзето действително е от Средна Азия и е имал връзки със сирийските терористи. Според "Фонтанка", Интерфакс и други руски медии терористът е 23-годишният Максим Аришев от Казахстан.

"Ако се съди по характера на нараняванията, е действал атентатор. Бомбата е била прикрепена към тялото му. Тя е била в раница или мъжът я е държал в ръцете си, но на нивото на корема. Това се доказва от факта, че всички ранени наблизо са с рани в областта на корема", каза източникът. На мястото на взрива открити множество фрагменти, не само на предполагаемия терорист.

"Наистина е родом от Средна Азия и е имал връзки със сирийските терористи", смята източник.

Според първоначалните сведения, мъжът е стоял до вратата, близо до средата на вагона. "В центъра на вагона е намерена ръката му с намотани по нея жици, които са изпратени за изследване", каза източникът.

Той допълни, че взривното устройство от метрото в Санкт Петербург е било подобно на това от метростанция "Площадь восстания"

Според източника бомбата е била пълна със сачми и други метални елементи.