/КРОСС/ FLIRT 5 се прави по най-модерна технология
Двадесет от най-добрите миксолози у нас се надпреварваха за Купата на водка FLIRT по време на Националното състезание за бармани в столицата. Дебют на надпреварата направи новата FLIRT 5 – пет пъти дестилирана. Именно по тази технология се правят едни от най-добрите водки в света.
Попитахме барманите – как е най-добре да консумираме FLIRT 5 и дали на другия ден ще ни боли глава. Отговориха ни – и чиста, и на коктейли, качеството и емоцията са супер. С пет пъти дестилация, няма как да сбъркате. Вкусът е подходящ за всякакви поводи. Състезателите трябваше да приготвят за 4 минути две дози от свой авторски коктейл. В крайна сметка в надпреварата за Купата на Flirt 5 победи Даниел Мухала с неговия Apple FLIRT. Той се приготвя с FLIRT, сироп мента, сироп джинджър бред, ликьор личи и фреш лайм. Тайната се оказа киселото мляко. Всички съставки трябва да са шейкнати добре. Коктейлът се сервира в охладена чаша.
Барманите споделиха, че с FLIRT 5 се работи изключително лесно, защото е с отлично качество и дава възможност за голямо разнообразие и творчество. „Чистият алкохол има няколко предимства - дестилацията премахва вредните примеси, а и ако пиете "чисто", се лишавате от вредно количество захар”, разказаха миксолозите зад бара докато флеърваха (жонглираха) с бутилки зад бара на FLIRT 5. Но и коктейлите са на мода – връщат се стари класики в нов прочит. Водката обаче си остава сред най-предпочитаните високоградусови напитки на българите като все повече консуматорът избира на база емоция – FLIRT 5 дава пет пъти повече.
Купата на водка FLIRT се проведе в рамките на Националното състезание за бармани – 19-20 април, което е квалификация за Световното в Копенхаген. Два дни водещи миксолози мериха сили в различни дисциплини: имаше теоретична част, бързо смесване на коктейли, точно разливане на определено количество, флеър.