Карадaйъ: Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт
Секция: ПОЛИТИКА
24 Април 2017 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карадaйъ: Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт

/КРОСС/ Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Това каза на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след проведените консултации с президента Румен Радев, предаде Агенция „Фокус".

„Приключиха консултациите при президента с ДПС. Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите", заяви Карадайъ.

По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми", каза още лидерът на ДПС.