Съветите на Дафни Брогдън: Как да оцелеете, ако сте работеща майка
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Юни 2017 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съветите на Дафни Брогдън: Как да оцелеете, ако сте работеща майка

/КРОСС/ Дафни е комедийна актриса- стендъп комедиите са нейната сила, продуцент и телевизионен водещ. И влогър- един от първите при това, когато говорим за темата майчинство. Нейните сайтове  CoolMom.com и Momversation.com, имат милиони посетители.

Ето част от съветите за оцеляване, които Дафни дава на работещите майки:

1.Първото и най-важно нещо е винаги да имате план от предната вечер. Трябва да приготвите дрехите им за следващия ден, веднага щом ги сложите да спят. Ако любимата им дреха е мръсна, направете всичко възможно да я изперете и изгладите за следващия ден. Това ще ви спести много разправии рано сутринта.

2.Постарайте се да планирате всичко докато умът ви работи на 100%, а не рано сутринта, когато той спи и се опитвате да го събудите с чаша кафе.

3.Майките трябва да стават поне 15 минути по-рано от останалите, за да имат своето време.

4.Измислете ритуали за децата, когато става въпрос за миене и хигиена. Например, за тийнейджърите акнето може да е проблем. Намере  най-подходящия препарат и децата ще спазват много други правила и никога няма да забравят да си измият лицето.

5.За малките пък купувам четки за зъби с различни картинки. Всеки ден си има картинка и така децата с удоволствие си мият зъбите. Никога не ми се налага да задавам въпроса "Изми ли си зъбите? Изми ли си лицето?" Знам, че са го направили, защото е свързано с нещо друго.

Как майките да планират деня си?

Най-важното е да имат списък със задачи. „ Аз съм маниак на тема списъци. „ -казва Дафни. „Като сложа децата да спят съм готова да свърша цялата работа на света - и домашна, и служебна. Но винаги въпросът е : „Сега какво да направя?" поглеждам списъка  и започвам."

Дафни Брогдън започва свое предаване по телевизионния канал  Fine Living.

В „Ястията на Дафни"тя ще споделя тайните на своите лесни и ароматни семейни рецепти от кухнята си в Лос Анджелис. В първия сезон, който започва по Fine Living през юни, Дафни ще приготви специална вечеря за рожден ден със сочно печено свинско филе и сотиран лук за своя съпруг - известния готвач Марк Пийл. По-късно тя ще сподели няколко полезни съвета за онези дни, в които хладилникът ви е пълен с останала от предния ден храна.

Бъдете с Дафни и нейния неподправен хумор всеки четвъртък от 23 часа, защото тя се забавлява каквото и да прави.

А докато чакате следващия епизод, предлагаме ви една рецепта на Дафни:

 

Пилешки гърди с пекан

Продукти:

2 лъжици зехтин, плюс още малко за намазване

4 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, разтворени като пеперуди

1 лъжица меласа, разбъркана с 2 лъжици топла вода  / Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло. Продава се и на нашия пазар/

1 лъжица копър

Сол, черен пипер, прясно смлян

1 глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, нарязани

1 купичка пекани, печени и нарязани

2 лъжици пресен естрагон, нарязан

3 лъжици олио

1 чаша бяло вино

1 чаша пилешки бульон

200 гр. доматено пюре

¼ лъжица едро смлян червен пипер /може и лют/

Специални прибори: бамбукови шишове, чукче за месо.

Начин на приготвне:

Покрийте дъската за рязане с готварско фолио и го поръсете със зехтин. Поставете пилешкото, завийте го във фолиото и като използвате чукчето за месо, начукайте филетата като  направите месото равномерно дебело. Развийте месото и го намежате с меласата. Щедро поръсете с копър, сол и пипер. /това ще бъде вътрешната страна на месото, което по-късно ще изпържите в тигана/. Покрийте отново с фолиото и оставете в чиния. Направете това и с останалите филета. Оставете в хладилника поне 1 час, а може да престои и цяла 1 нощ.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Добавете лук,  сол и черен пипер, и задушете, докато лука стане полупрозрачен/ около 5 минути/. Добавете чесъна и пекана и оставете на котлона още 2 минути. Добавете естрагона и разбърквайте още една минута.

Опитайте и добавете подправки, ако е необходимо. Свалете от котлона и оставете плънката да се охлади до стайна температура.

Отстранете фолиото от месото. Поставете парчетата на дъска за рязане с меласата нагоре.

Разделете плънката на 4. Поставете 1/4 плънка върху едната половинка от всяко парче пилешки гърди. Сгънете  другата половина, за да затворите плънката. Използвайки бамбукови шишове, затворете отвора, така че да не излиза пънката.

 

Повторете процедурата с останалите пилешки гърди.

Загрейте олиото в голям тиган до средно висока температура. Добавете пълнените пилешки гърди и пържете, докато придобият златист цвят/около 3 минути на всяка страна/. Добавете виното, пилешкия бульон и доматеното пюре.

Като заври, намалете градусите на котлона, захлупете и оставете, докато месото омекне/около 8 минути/.

Прехвърлете пилешките гърди в чиния, извадете шишовете, покрийте с фолио и оставете „да почива"около 5 минути.

През това време усилете градусите на котлона и оставете соса да ври. Добавете червения пипер и оставете, докато соса се сгъсти и намали с една трета / около 5 минути/.

Изсипете соса в каничка преди сервиране, защото той трябва да е топъл.

Сервиране:

Нарежете месото на парчета и го подредете в плато. Залейте го със соса. Сервира се веднага, като може да добавите сос отстрани на чинията.