Софиянци настояха пред БСП паметникът "1300 години България" да бъде запазен д
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юни 2017 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софиянци настояха пред БСП паметникът "1300 години България" да бъде запазен д

/КРОСС/ Сигнали за спрени от движение стари автомобили, които заемат места по паркингите и пречат, подадоха граждани от различни райони на "Люлин". Те информираха народния представител от групата на БСП за България Димитър Данчев и заместник-председателя на СОС от социалистите Милка Христова по време на редовната им приемна на ул. "Леге" №10. Двамата бяха на разположение на столичани и в продължение на над два часа обсъждаха различни проблеми с тях. Всеки вторник на първия етаж на ул. "Леге" №10 във времето от 15.00 до 17.00 часа различни депутати и общински съветници провеждат приемни за граждани. Идния вторник на разположение на столичани ще бъдат народният представител Михаил Христов и общинският съветник Владимир Данев.

По проблема с паркираните стари автомобили в "Люлин" и липсата на каквито и да е дейстивя от страна на кмета на района, Милка Христова се ангажира да провери ситуацията и да намери решение.

По време на приемната заместник-председателят на СОС и депутатът Димитър Данчев получиха сигнал и за имот от 1700 квадратни метра, който се намира до входа на Зоопарка. Според гражданина, който ги запозна със случая, въпросният терен е бил общински и е неправомерно приватизиран. Той предостави документи и настоя Общината да потърси правата си по съдебен ред. Според адвокат Милка Христова в този случай Столична община би трябвало да защити интереса си. Тя се нае да провери този проблем, който вече е със 17-годишна давност и да предприеме действия в тази посока от името на Столична община.

Други софиянци изразиха позиция, свързана с паметника "1300 години България" в парка пред НДК. Според тях трябва да бъде запазен и реставриран.

Въпроси, засягащи топлофицирането и газифицирането на стари блокове в квартал "Лозенец" също беше предмет на коментар по време на приемната. Милка Христова и Димитър Данчев обещаха да проверят възможностите за разрешаване на проблемите и да информират гражданите.