Окончателно: Махат знаците за камерите по пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2017 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Окончателно: Махат знаците за камерите по пътя

/КРОСС/ Парламентът прие и на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, премахващи знаците, обозначаващи камерите, предаде „Фокус".

Депутатите решиха още за нарушения, заснети с видеокамера, за които не се отнемат контролни точки или право на управление на МПС, да се издават електронни фишове.

Приетият закон предвижда за срок между 6 месеца и година да се прекратява регистрацията на МПС, чийто собственик го е предоставил на лице без книжка.

Съгласно приетите текстове за период от 6 месеца до 1 година ще се прекратява регистрацията на пътно превозно средство, ако неговият собственик го управлява без да притежава свидетелство за управление на МПС или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 промила или наркотични вещества и техни аналози. Същата принудителна мярка ще се въвежда и за собственик, който откаже проверка с техническо средство за алкохол.

Съгласно промените на пълнолетните лица, употребили наркотици и алкохол ще се търси наказателна отговорност, ако са причинили увреждане или смърт.