ДАЗД събира на кръгла маса представители на ВУЗ-овете в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юни 2017 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАЗД събира на кръгла маса представители на ВУЗ-овете в цялата страна

/КРОСС/ На 30-ти юни в Балчик ще се проведе кръгла маса на тема „Устойчиви партньорства и решения за активно сътрудничество между академичните среди и Държавната агенция за закрила на детето".

На кръглата маса председателят на ДАЗД Офелия Кънева ще представи резюме на постигнатите резултати в съвместната работа с Висшите училища и ще бъдат дискутирани предложения за създаване на механизъм за взаимодействие между Държавната агенция за закрила на детето и академичната общност.

Срещата се организира от Държавната агенция, като продължение и надграждане на един от приоритети за 2017-та година, а именно „Въвличане на професионалните общности в работата с деца". Тя се явява и заключителна част от проведените до момента над 15 срещи на председателят на ДАЗД Офелия Кънева и различни експерти на агенцията с различни Висши училища в цялата страна.

На срещата ще присъстват ректори, декани и преподаватели от Софийски университет "Св. Св. Климент Охридски", Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Великотърновски университет - филиал Плевен, Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", Национална спортна академия „Васил Левски", Бургаски свободен университет, Медицински университет - Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов" и Югозападен университет "Неофит Рилски".