Финландци показаха бойна машина пред наши военни край Казанлък
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2017 14:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финландци показаха бойна машина пред наши военни край Казанлък

/КРОСС/ Два дни финландска компания доставчик на услуги за отбрана, сигурност и поддръжка на авиационна техника, прави демонстрация на нов модел бойна машина за пехотата пред представители на Българската армия и журналисти, предава БНР.

Вчера на полигона в Казанлък бяха проведени демонстрационни стрелби, а днес на язовир "Копринка" бяха показани възможностите на машината да се движи във вода.

Според вицепрезидента на компанията производител бойната машина е "идеалната амфибия". Екипажът е тричленен, но има място за още осем военни. На сушата развива до 100 километра в час. Тествана е в бойна обстановка от полските военни в Афганистан, но първоначално започва да се произвежда за нуждите на финландската армия. Вече е на въоръжение в редица страни като Швеция, Хърватия, Норвегия, САЩ.

Тестовете са част от програмата за нова бойна машина за нашата армия. Страната ни е отправила искане за информация към още 7 фирми, които произвеждат подобен тип техника, тъй като военните ни имат нужда от общо 198 машини.