Радев: Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти
Секция: Коментари
04 Юли 2017 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти

/КРОСС/ „Г-н Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира от апартаменти. Единствената връзка между г-н Цветанов и авиацията това е, че говори на автопилот, друг му задава курса". Това каза държавният глава Румен Радев пред журналисти пред Съдебната палата за временната анкетна комисия в парламента за процедурата за закупуване на нов боен самолет, предаде „Фокус".

„Парламентарната комисия е опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействие. За огромно съжаление този парламент не произвежда закони, а политически скандали", коментира президентът.

Той бе призован като свидетел в съда по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев. Заседанието беше на закрити врата именно по настояване на президента. Преди делото обаче Радев даде ясно да се разбере, че подкрепя прокуратурата и окачестви договора с Полша за ремонта на изтребителите МиГ-29 като катастрофа, а действията на Ненчев са безхаберие и невежество.

По повод срещата си с премиера Бойко Борисов Румен Радев обясни, че целта й е била да се предотврати войната между институциите.