Нападателят от Хургада не е бил криминално проявен
Секция: СВЯТ
15 Юли 2017 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нападателят от Хургада не е бил криминално проявен

/КРОСС/ Египтянинът, обвинен за убийството на две германски туристки вчера при нападение с нож в курортния град Хургада на Червено море, няма криминално досие, съобщава частния вестник "Ал Масри ал Юм", цитиран от ДПА.

Нападателят, идентифициран като Абдел-Рахман Шаабан, е 27-годишен студент от провинция Кафр ал Шейх в делтата на Нил, писа вестникът, цитирайки служител по сигурността. "Досието му е чисто както в криминален, така и в политически план. Той има добра репутация в селото си", твърди неназованият служител.

Египетското вътрешно министерство съобщи вчера, че нападателят незабавно е бил арестуван и е разпитван за мотивите на своето деяние. Четирима други туристи бяха ранени при атаката. Министерството работи по версията, че цел на нападението са били именно туристи. "Според това, което знаем, нападателят е целел само чуждестранни туристи", се посочва в изявление на министерството.

Според служител от силите за сигурност в провинция Червено море престъпникът купил ножа, с който се нахвърлил срещу чужденците, малко преди нападението, предаде ТАСС. "В петък сутринта той пристигнал в Хургада, посетил една от джамиите за петъчната молитва, после купил в един магазин кухненски нож и се отправил към туристическите комплекси на крайбрежието", заявил източникът. Той добавил, че след нападението престъпникът изхвърлил ножа и мобилния си телефон в морето. Те били намерени и приложени към делото като основни веществени доказателства.

При вчерашното нападение бяха убити две германски гражданки, а две арменки, чехкиня и рускиня бяха ранени.