Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
16 Юли 2017 09:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/***
София.
От 09.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе ден на отворените врати, по време на който жителите и гостите на София ще могат да видят отблизо оригиналното тефтерче на Апостола, както и да участват в други събития посветени на 180-ата годишнина от рождението му.

***
София.
От 11.00 часа в парк „Заимов" ще се проведе детска програма на Театър „ПАН".

***
София.
От 11.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще има детска програма с актьора Дечко Чунтов.

***
София.
От 17.00 часа в „Маймунарника" в парк Борисовата градина ще бъде дадено началото на проекта за танци на открито „Танцуваща София".

***
София.
От 19.00 часа в Южен парк - 3-та част ще се състои концерт на оркестър „Прима виста".

***
София.
От 19.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на женски народен хор „София".

***
София.
От 21.00 часа на Лятната сцена в Зоопарка ще бъде прожектиран филмът „Прегръдката на змията", част от инициативата „Кино в Зоопарка".

***
Бургас.
От 17.00 часа в туристически комплекс "Акве Калиде" оркестър "Ла Туна" от университета "Алкала Де Енарес" в Мадрид ще изнесат концерт с оригинални испански серенади.

***
Варна.
От 10.00 часа на Пантеона в Морската градина ще бъде даден официалният старт на първия маратон за кучета и техните стопани

***
Варна.
От 17.30 часа в Приморския парк ще се проведе отворен урок по Зумба за деца над 5- годишна възраст, а от 18.30 часа ще има отворен урок по Карате-До. Тренировките са част от второто издание на фестивала „Сръчко".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на откритата сцена в крепостта Царевец театрално-музикален продуцентски център-Варна ще гостува с фрагменти от най-известните балетни заглавия.

***
Видин.
От 20.00 часа в палатковия лагер до крепостта "Баба Вида" ще бъде открит официално Младежкият фестивал по изкуствата „The Bridge".

***
Карлово.
От 13.30 часа в сградата на Община Карлово ще се състои пресконференция с участието на организатори и състезатели в Колоездачното състезание за купа „Васил Левски".

***
Карлово.
От 14.00 часа пред Национален музей „Васил Левски" ще стартира Колоездачното състезание за купа „Васил Левски" , организирано по повод 180 годишнината от рождението на Апостола на свободата.

***
Кюстендил.
От 08.00 часа от хижа „Осогово" ще започне традиционното изкачване на връх Руен.

***
Пазарджик. / с. Равногор.
От 10.00 часа ще бъде открито IV Гайдарско надсвирване в местността Свети Илия край село Равногор.

***
Панагюрище.
От 10.00 часа на пл. „20-и април" ще започне конкурсната програма на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят".
***
Пловдив.
От 18.00 часа в катедралния храм „Успение Богородично" ще бъдат посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица, донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва. Също така от Света Гора Атон ще бъде донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - „Всецарица". В литийно шествие светините ще бъдат пренесени до митрополитския храм „Св. вмчца Марина", където ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ. От 18.30 часа ще започне празничната архиерейска вечерня.

***
Септември./ с. Варвара.
От 12.00 часа в района на недовършената детска площадка в квартал „Гарата", жители на населеното място ще излязат на гражданска проява против управлението на общинския кмет Марин Рачев.

***
Созопол.
От 10.00 часа на амфитеатър „Аполония" ще се състои ритуал по вдигане на държавното, европейското и общинското знаме, след което ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България, част от програмата на града за празника на града в чест на закрилницата на Созопол Света Марина. От 18.00 часа в Етнографски музей ще бъде открита изложбата „Късно средновековно оръжие - 16 -17 век", час по-късно ще се проведе фолклорен спектакъл на ТД „Яни Попов" - гр. Созопол. Празничната програма за деня ще завърши с концерт на АНТП- Сливен от 20.00 ч. на амфитеатър Аполония. В параклис „Света Марина" в местността Света Марина ще бъде отслужена Вечерна служба.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в парк „Пети октомври" ще се проведе общоградската инициатива „Хора за хората".