Кулминацията във военното учение „Сейбър Гардиън”
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2017 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кулминацията във военното учение „Сейбър Гардиън”

/КРОСС/ Започна кулминацията на най-мащабното учение „Сейбър Гардиън" в Черноморския регион. Учението включва 40 хиляди души от 22 държави и се провежда едновременно в България Румъния и Унгария. Това съобщава bTV.

Днес американски и румънски части форсират река Дунав близо до Бордушани. Целта е да се се демонстрира сглобеност и съвместимост между различните държави, които тренират сценарий по възпиране на агресия в района на Черно море.

Участват военнослужещи от Втори кавалерийски полк на сухопъттните сили на САЩ в Германия, които се събират за учението в Румъния и България.

Те ще преминат и в България, за да участват в маневрите в Ново село и Безмер, а по -късно ще отплават от Бургас към Грузия за друга съвместна тренировка.

След анексирането на Крим от Русия подобна серия от учения бяха проведени миналата година в Полша и Балтийските страни, за да се провери готовността на силите на НАТО да се движат бързо през границите на отделните държави, да се сглобяват бързо и да действат ефективно.