БСП в Ямбол подготвя млади хора за местната власт
Секция: ПОЛИТИКА
16 Юли 2017 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП в Ямбол подготвя млади хора за местната власт

/КРОСС/ С двудневен семинар БСП в Ямбол стартира дългосрочен проект за обучение на млади хора по въпросите на местното самоуправление. Амбицията на новия председател на партията в града Катя Георгиева е до местните избори през 2019 г. да разполага с добре подготвен и мотивиран екип от млади хора, които да поемат управлението на общината. За целта младежите ще придобият знания по всички по-важни въпроси, необходими за успешно участие както в работата на Общинския съвет, така и в общинската администрация.

В приветствието си към участниците ямболският народен представител Кристиан Вигенин подчерта, че както на национално, така и на местно равнище БСП трябва да докаже, че е не само активна, но и компетентна опозиция, която разполага с кадри за управлението. "Ямбол има нужда от промяна, вие сте нейните носители и трябва да сте готови да я реализирате от ден първи", заяви Кристиан Вигенин и допълни, че колкото по-подготвени са младите хора, толкова по-убедителни ще бъдат както при работата си в партийните структури, така и в предизборните кампании, а после и в управлението на града.

Основен лектор днес по въпросите на законодателството и нормативните актове беше адвокат Галин Ханджиев. Следващият модул на обучението ще се проведе през месец септември.