Изведоха Динко от ареста с линейка
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юли 2017 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изведоха Динко от ареста с линейка

/КРОСС/ Линейка изведе Динко Вълев от ареста в Първомай малко след като районната прокуратура реши да го задържи за още 72 часа, съобщава БТВ.

Срещу „Ловеца на бежанци" вече има повдигнати обвинения за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за повреждане на чуждо имущество. Според обвинението в петък вечерта Вълев нанесъл два юмручни удара в лицето на свой бизнес партньор и му счупил мобилния телефон. Това се случило в хотел в Първомай.

Пострадалият подал жалба в МВР и в събота на обед Динко Вълев се яви доброволно в районното управление в Първомай, където беше задържан за 24 часа.

По непотвърдена информация той е изведен от ареста с линейка, защото се е спънал. Вълев излезе накуцвайки, но на въпрос защо е в линейката, самият Динко каза, че му се вдигнало кръвното.
„На клиента ми му е прилошало", каза адвокат Марин Марковски пред „Нова телевизия".

Динко е откаран в болница в Първомай, а след това в следствения арест в Пловдив.

Междувременно пък стана ясно, че подателят на жалбата срещу Динко е оттеглил показанията си, което потвърди и адвокатът на обвиняемия. Според защитника става въпрос за измама, жертва на която е станал Динко, затова и реагирал бурно.

По думите на адвоката потърпевшият търговец на части за камиони се обадил на Вълев и го извикал, че има камион за продаване.

Вълев изминал 400 км, но заварил бизнес партньора си пиян. Потърпевшият обяснил, че всъщност няма камион за продаване и просто се пошегувал. Това вбесило Вълев и той му хвърлил телефона.

Според адвоката потърпевшият вече има нов телефон, купен от Вълев.