Борисов пристигна в Скопие
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2017 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов пристигна в Скопие

/КРОСС/ Посрещнаха го с почести, драконовски мерки за сигурност, при невиждан медиен интерес

С най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати премиерът Бойко Борисов и българската делегация в Скопие. Борисов е придружаван от заместник министър-председателите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Теменужка Петкова, които ще проведат двустранни срещи със своите колеги от правителството на Република Македония, предаде „Фокус".

Те бяха посрещнати през сградата на Министерския съвет в Скопие с военни почести и изпълнението на химна на двете страни.

На церемонията присъстваха министри от македонското правителство, дипломати. Борисов и Заев приеха почетния строй. Двамата влязоха в сградата на Министерския съвет.
Очаква се след минути да започне церемонията по подписване на Договора за добросъседство между България и Македония от министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Изключително засилени са мерките за сигурност.

Цяло Скопие е блокирано заради двудневното посещение на българския министър-председател, предаде македонската медия „А1ON".

Блокирани са кръстовищата, забележимо е засилено присъствие на полицията и специалните части.

Над македонската столица постоянно летят хеликоптери.

Достъпът на журналисти до сградата на правителството е затруднен. Те трябва да обикалят с километри, за да достигнат там.

Нечувано е медийно покритие на посещението на Борисов в Македония, коментира македонската медия "Макфакс", която сочи, че на място в Скопие присъстват 100 журналистически екипа от България.

Бронирани машини, голям брой полицаи и хеликоптери са разположени около сградата на правителството в Скопие заради посещението на българския премиер Бойко Борисов в страната.
Медията коментира, че това засега е най-голямата посещаемост на чуждестранни журналисти в страната.

"Никога досега, за нито един чуждестранен представител в държавата, не е имало такова медийно отразяване", сочи "Макфакс".