Лудогорец и Ботев отново в битка за трофей
Секция: СПОРТ
09 Август 2017 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец и Ботев отново в битка за трофей

/КРОСС/ Шампионът Лудогорец и носителят на националната купа Ботев (Пловдив) излизат тази вечер в двубоя за Суперкупата на България. И двата тима вече навлязоха в игрови ритъм заради участието си в евротурнирите. За "канарчетата" то приключи с отпадането от Маритимо, а Лудогорец ще се включи в плейофите за Лига Европа, където го чака литовският Судува.

Разградчани имат да си връщат на "жълто-черните" за загубата във финала за Купата на България през май, когато отстъпиха с 1:2. Тогава головете за пловдивчани отбелязаха Антонио Вутов, който премина в Левски, и Омар Косоко, който преди два дни беше продаден в ОАЕ. "Орлите" пък ще бъдат без Джонатан Кафу, след като бразилецът по-късно днес ще бъде представен като ново попълнение на Бордо.

Ботев никога не е печелил Суперкупата, а Лудогорец го стори два пъти - през 2012 и 2014 година. Вторият път разградчани надвиха именно Ботев, а мачът отново се игра на стадион "Лазур" в Бургас.

Мястото на Кафу по десния фланг на атаката на Лудогорец ще заеме Върджил Мисиджан. Офанзивното каре на шампионите ще допълнят Вандерсон, Марселиньо и Клаудиу Кешерю. Двойка вътрешни халфове ще са Анисе Абел и капитанът Светослав Дяков. Четиримата бранители пред вратаря Хорхе Броун ще са Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун и Натанаел Пимиента. След почивката се очаква дебют да направи новото попъление Яцек Горалски.

Добрата новина за Ботев е завръщането на звездата Тодор Неделев, който лекуваше травма. Аут заради наказание обаче е Йордан Минев. Ветеранът няма да може да се изправи срещу бившия си тим, а вместо него ляв бек ще е Лазар Марин. Бразилецът Фелипе Бризола ще се появи в титулярния състав и ще действа на позицията на Косоко, а на върха на атаката ще играе Фернандо Виана.

Това ще е петият пореден мач за Суперкупата без участието на софийски отбор. При равенство в редовното време, няма да има продължения, а веднага ще се изпълняват дузпи.

Суперкупа на България

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПД)

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел; Дяков, Анисе; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: Г. Дерменджиев
БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Генев, Димов, Марин; Меледже; Неделев, Балтанов, Бризола, К. Стоянов; Виана
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Лазур", Бургас
НАЧАЛО: 20:00 часа