Собственик на заведение плаши със съд заради акциите на Валери Симеонов
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Август 2017 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Собственик на заведение плаши със съд заради акциите на Валери Симеонов

/КРОСС/ "Това беше една показна акция. До момента не сме имало нито един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие". Това заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия" - "Здравей, България" Веселин Борисов, собственик на един от клубовете, проверени от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда.

"Имаме право да работим и това ще бъде доказано в съда. И когато това се случи, ние ще искаме да знаем кой ще поеме отговорност за тази акция и кой ще ни възстанови загубите", допълни той.

"Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика", поясни Данаил Петков, управител на клуба, в който беше арестуван известният DJ Станчо. Той изтъкна, че в клуба не е имало никакви нарушения.

В понеделник предстои Симеонов да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.
Симеонов, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, провери култови заведения по Южното Черноморие.
От НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност. Констатирани са и случаи на неспазване на противопожарните норми.

Преди дни Валери Симеонов беше посрещнат с бурни освирквания и викове "оставка" при поредната проверка в Слънчев бряг.