Талибаните в писмо до САЩ: Напуснете Афганистан
Секция: СВЯТ
15 Август 2017 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талибаните в писмо до САЩ: Напуснете Афганистан

/КРОСС/ Талибаните призоваха САЩ да се изтеглят от Афганистан в ново писмо, изпратено до президента Доналд Тръмп, посочвайки, че ситуацията е „значително по-лоша", отколкото той разбира, пише The Hill.

„Предишният опит показва, че изпращането на допълнителни части в Афганистан не води до нищо друго, освен допълнително разрушаване на американските военна и икономическа мощности", пише в писмото.

Посланието пристига докато министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис разработва по стратегия за справяне с войната. Близо 8400 американски войници в момента провеждат антитерористични операции в Афганистан, а също така обучават и съветват афганистанските сили за сигурност, борещи се срещу талибаните.

„Отбелязваме, че сте разбрали грешките на предшествениците си и сте решили да обмислите задълбочено новата си стратегия в Афганистан", пишат талибаните в писмото.

„Редица искащи война конгресмени и генерали Ви натискат да продължите войната в Афганистан, защото искат да запазят военните си привилегии", сочат те.