Радев посрещна Макрон
Секция: ПОЛИТИКА
25 Август 2017 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев посрещна Макрон

/КРОСС/ Българският държавен глава Румен Радев посрещна френския си колега Еманюел Макрон във Варна. Церемонията по посрещането в двореца „Евксиноград" започна с около 15 минути закъснение, предава „Фокус".

Държавните глави на България и Франция бяха посрещнати под звуците на Духовия оркестър на Военноморските сили (ВМС) и почетната рота на ВМС. Изпълнени бяха химните на двете страни.

Президентът Еманюел Макрон и неговата съпруга Бриджит Макрон са на посещение в нашата страна по съвместна покана на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

В двореца „Евксиноград" те ще проведат срещи и дискусии. Във фокуса на разговорите ще бъдат заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

След церемонията по посрещането двамата президенти и техните съпруги си направиха официална снимка. След това двете президентски двойки ще пият чай, а малко по-късно двамата президенти ще проведат среща „на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. След приключване на срещата ще бъде дадена съвместна пресконференция.