Израелски самолети ще летят над България в съвместно обучение
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2017 20:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израелски самолети ще летят над България в съвместно обучение

/КРОСС/ Съвместна българо-израелска летателна тренировка „Collector's Item 17" ще се проведе от 7 до 13 септември във въздушното пространство на Република България.

От българска страна в летателната тренировка ще се включат самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна отбрана от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното управление. Израелските Военновъздушни сили ще изпълняват задачи със самолети F-15 и F-16, действайки от техни летища за постоянна дислокация. В съвместните полети ще вземат участие и самолети EF-2000 „Typhoon" от състава на Военновъздушни сили на Република Италия, базирани на летище Граф Игнатиево.

Основните цели на тренировката са повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на личния състав, както и усъвършенстване подготовката на екипажите при изпълнение на задачи по прикритие на обекти от територията на страната.

„Collector's Item 17" е продължение на сътрудничеството между българските и израелски ВВС, започнало през 2012 г. с провеждането на първата съвместна летателна тренировка.