Изпитът след новия безплатен IT курс на СофтУни ще е в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Септември 2017 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изпитът след новия безплатен IT курс на СофтУни ще е в Бургас

/КРОСС/ Поредният подготвителен курс за програмисти на "Софтуерния университет" /СофтУни/ в Бургас ще завърши с изпит, който този път ще се проведе на място в морския град, вместо както обикновено в София.

Това е едно голямо облекчение за курсистите, които ще си спестят разходите и времето за пътуване до столицата.

Кандидатстването за обучението се извършва в https://softuni.bg/apply и ще продължи до 28-ми септември, включително. Курсът е безплатен. Той ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Занятията се провеждат всяка събота в Колежа по туризъм в рамките на два месеца.

Разкриването на постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство в Бургас стана възможно след личната покана на кмета Димитър Николов и подписания меморандум за сътрудничество с ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "СофтУни".

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.

Курсът "Programming Basics" ще се провежда всяка събота от 10.00 до 14.00 часа, а негов лектор е Валентин Русалийски. Той включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each).

Положилите успешно изпит ще имат възможността да продължат обучението си в Софтуерния университет.

Българският проект "Софтуерен университет" /СофтУни/ е превъплъщение на идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането.