Започна визита на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2017 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна визита на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София

/КРОСС/ Сайтът на Генералната прокуратура на Русия съобщи, че е започнало посещението на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София, предава БНР. От публикацията става ясно, че визитата на Чайка е работна и че той ще се срещне, освен с главния прокурор Сотир Цацаров, и с премиера Бойко Борисов, вицепрезидента Илияна Йотова, правосъдния министър Цецка Цачева и патриарх Неофит.

По-рано днес главният прокурор Цацаров обясни по повод критиките в социалните мрежи срещу посещението на Чайка, че то е договорено от предшественика му Борис Велчев. Сотир Цацаров добави:

"Ще бъде подписана програма за двустранно сътрудничество - имам предвид за взаимно обучение на прокурори, като мисля че първото мероприятие в тази програма е сътрудничество в областта на антитероризма.

Можете да бъдете абсолютно сигурни, че всяка среща и всяка официална стъпка, която е в посещението на господин Чайка, ще бъде публична за медиите - тоест ще има съответни прессъобщения, ще има и съответни коментари и информации. Посещението в никакъв случай не може да остане скрито".