Наградиха победителите в XXV юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината“
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2017 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наградиха победителите в XXV юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината“

/КРОСС/ В Стара Загора приключи XXV юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината". В отборното класиране първият приз бе за Васил Бакалски и Райчо Сивенов от ОДМВР- Смолян. Второто място бе за Момчил Григоров и Илиян Генков от ОДМВР-Габрово, а третото за Мартин Кондов и Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич.

В генералното индивидуално класиране първо място извоюва Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, зад него се нареди Лъчезар Близнаков от СДВР, а на трето - Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.

В теоретичния изпит по специализирана подготовка най-добре се представи Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово, на второ място застана Здравко Христов от ОДМВР-Варна, на трето Лъчезар Близнаков от СДВР.

На стрелба с пистолет най-добри качества показа Мартин Стоянов от ОДМВР-Перник, зад него застана Мартин Кондов от ОДМВР-Добрич, а трети се класира Димитър Алексиев от ОДМВР-Плевен.

Другата дисциплина, в която мериха сили участниците в състезанието бе оказване на долекарска помощ. Там призът бе за Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. Втори се класира Мартин Маринов от ОДМВР-Ямбол, а трети - Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен.

Най-добри качества в управлението на автомобил показа Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич, зад него застана Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, а трети - Александър Марков от ОДМВР-София.

По управление на мотоциклет най-добри умения демонстрира Лъчезар Близнаков от СДВР, Георги Соколов от ОДМВР-Кюстендил се класира втори, третото място бе за Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян.

На церемонията по награждаването в Стара Загора присъстваха областният управител Гергана Микова, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, генералният секретар на СБА Стоян Сентов и началникът на отдел „Пътна полиция" при ГДНП комисар Бойко Рановски, директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, ген. Румен Миланов, бивш началник Пътна полиция, представители на румънската, гръцката и холандската пътни полиции.