Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния в „Евксиноград“
Секция: ПОЛИТИКА
03 Октомври 2017 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния в „Евксиноград“

/КРОСС/ Българското и румънското правителство ще проведат съвместно заседание в резиденция "Евксиноград" край Варна. В края на общото заседание ще бъдат подписани двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката, съобщава БНР.

Преди това премиерите Бойко Борисов и Михай Тудосе ще открият новия граничен контролно-пропускателен пункт „Кайнарджа-Липница". Граничният пункт край Силистра ще бъде контролиран от българските и румънските гранични полицейски органи, съгласно регламент на Европейския парламент. Преминаващите ще бъдат спирани само веднъж. В съответствие с Кодекса на шенгенските граници, шосейният граничен преход е изграден на румънска територия.

След съвместното заседание премиерът Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с колегите си от Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Михай Тудосе, и с президента на Сърбия - Александър Вучич. Четиримата ще обсъдят развитието на общи инфраструктурни проекти,предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,както и актуални въпроси,свързани със сигурността и стабилността в Европа.