Пореден полицейски протест
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2017 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пореден полицейски протест

/КРОСС/ Поредният национален протест на синдикатите в МВР ще се проведе днес. Той е под надслов "За достойно заплащане".

Униформените ще се съберат в градинката пред МВР в София, откъдето ще тръгне шествие, чиято първа спирка е Министерство на финансите и ще стигне до Народното събрание.

Днешната акция е поредната от серията щафетни протести в страната, започнали през лятото, с искане за увеличение на заплатите с 15 % и подобряване на условията на труд.

Финансовият министър Владислав Горанов обяви преди дни, че в проектобюджета за 2018 година са заложени над 700 милиона лева повече за служителите във всички бюджетни сектори, но не се ангажира с конкретен процент за повишение на заплатите на полицаите. По думите му обаче, по-сериозен ръст на възнагражденията трябва да получат работещите на терен.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза в петък, че евентуалното увеличение на заплатите в МВР няма да бъде за всички по равно:

Знаете числото 55 милиона, които ще бъдат разпределени, не на калпак, а на тези, които са били най-активни, които са имали шанса да бъдат по-добри от другите и най-вече на най-ниските нива, така да кажа - на тези, които са с полицейски правомощия, на тези, които са били на терена. Да, имат право, и за пореден път ще го кажа - и аз, и ръководството много внимателно се вслушваме.