Софийският университет и ДАЗД организират конференция "Децата и медиите"
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2017 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийският университет и ДАЗД организират конференция "Децата и медиите"

/КРОСС/ Софийският университет „Св. Климент Охридски" и Държавната агенция за закрила на детето организират Научно-практическа конференция „Децата и медиите". Събитието, което ще се състои на 8 и 9 ноември 2017 г. в Ректората на Софийския университет, съпътства XVII-ия Международен семинар за правата на детето на евроазиатския съюз ,,Азия - Европа‘‘.

Целта на научно-практическата конференция в Софийския университет е да събере представители на научната общност, неправителствения сектор, политици и професионалисти, работещи в областите педагогика, образование, право, психология, журналистика, комуникации и високи технологии, които заедно да идентифицират проблеми и да предложат решения, свързани с прилагането на съвременните информационни и комуникационни технологии в образованието, безопасното използване на медиите и интернет от страна на децата, както и с етичното им представяне в публичното пространство. По покана на г-жа Офелия Кънева в конференцията „Децата и медиите" ще се включи и молдовският детски омбудсман г-жа Майа Бънъреску, изпълнителният директор на фондация "Азия - Европа" - посланик Карстен Варнеке, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова и деца от Съвета на децата.

Официалното откриване на конференцията ще се състои в аулата на Софийския университет в 14:30 часа на 8 ноември 2017 г. На 9 ноември 2017 г. научно-практическата конференция ще продължи в три работни панела, които ще обсъждат педагогическите и етични аспекти, както и ефективната правна защита на децата при съвременната медийна среда.