МВР: Набелязаните от Пътна полиция мерки дават резултати
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2017 19:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР: Набелязаните от Пътна полиция мерки дават резултати

/КРОСС/ Главният секретар на МВР и директорът на ГДНП свикаха национално съвещание по проблемите на пътната безопасност

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на Главната дирекция „Национална полиция" гл.комисар Христо Терзийски свикаха национално съвещание по проблемите на пътната безопасност. На него присъстваха директорите на ОДМВР, началниците на Пътна и Охранителна полиция от цялата страна. Гости на съвещанието бяха председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" Красимир Сребров.

Началникът на отдел „Пътна полиция" в ГДНП комисар Бойко Рановски представи анализ за състоянието на пътнотранспортната обстановка. Бе направен изводът, че набелязаните и влезли в сила в началото на годината мерки дават положителен резултат, но все още предстои много работа, за да може това да се превърне в тенденция. В тази връзка бяха обсъдени и последните тежки пътни инциденти, станали на територията на страната. Отново бе обърнато внимание на взаимодействието с местната власт и институциите. В рамките на съвещанието беше отделено специално внимание и на готовността на полицията за настъпващата зима.

Между МВР и АПИ има добър синхрон, посочи председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той припомни, че по време на кризи работи междуведомствен щаб, а на място областните дирекции на Пътно управление поддържат връзка със съответните областни дирекции на МВР. Инж. Атанасов подчерта, че приоритет всяка зима са магистралите и първокласните пътища и заяви, че при всеки своевременно подаден от полицията сигнал за възникнал проблем на пътя ще се реагира незабавно. Красимир Сребров подчерта, че синхронът между МВР и ръководената от него структура е важен, за да се защитят интересите на гражданите.