Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2017 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки

/КРОСС/ При спецакция на ГДБОП, Военна полиция и Военно-окръжната прокуратура в София е разбита престъпна група, занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол. При операцията миналата седмица в населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области са арестувани ръководителя и четиримата участници в групата. Сред тях има и военнослужещ, отбелязват от прокуратурата. Задържаните са привлечени като обвиняеми.

При акцията са намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество, отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления дължимият за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.

По искане на прокурора Софийският военен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража", на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник Военният съд определи марка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева.