CrediNet пренася потребителското кредитиране онлайн
Секция: Технологии
19 Декември 2017 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
CrediNet пренася потребителското кредитиране онлайн

/КРОСС/ Потребителското кредитиране вече премина на ново ниво със специалния продукт CrediNet, който предлага бързи онлайн кредити, изнесени изцяло в Интернет пространството.

CrediNet е продукт на MicroCredit и предлага една удобна и съвременна услуга, съобразена с индивидуалните потребности на кредитоискателите, от размер на сумите, начин, по който да бъде усвоена сумата и върната тя.

Продуктът CrediNet предлага възможност от бързи заеми на суми от 200 до 3000 лева с възможност за безлихвено връщане в срок от 30 дни, при заплащане на административна такса, или разсрочено плащане на равни месечни вноски за период от 3 до 12 месеца. За да се кандидатства за бърз заем, не се изискват поръчители или обезпечение на кредита, а единствено да се попълни онлайн формата. Разбира се, всеки потребител може да използва личните си устройства и да подаде заявление за кредит онлайн по всяко време на денонощието, а молбата му ще бъде разгледана в рамките на работното време. Одобрението се осъществява във възможно най-кратки срокове.

Получаването на заявената сума може да бъде усвоена по удобен на клиентите начин - по банков път, в един от 70-те локални офиси на MicroCredit или в обектите на EasyPay. Връщането на парите се осъществява посредством същите канали, а при възникването на какъвто и да било въпрос, компанията е създала контактен център, който обслужва клиенти посредством телефон, чат или чрез имейл.

В България все още съществува известна резервираност към дружествата, които отпускат бързи потребителски кредити, тъй като в близкото минало подобни компании са злоупотребявали с хората. Това, което потребителите и тези, които искат да се възползват от подем тип услуга, трябва да знаят, е, че законът в България оказва контрол на небанковите финансови институции. Дейността на този тип институции е свързана с част от функциите на банките. Те биват контролирани от БНБ, която поддържа онлайн регистър на всички легитимни подобни дружества и всеки, който се интересува, бързо и лесно може да го намери в Интернет.

Западните общества базират своята икономика на потреблението, а в голяма част от случаите то е по-голямо, отколкото доходите. Ето защо животът „на кредит" е понятие, на което не се слага отрицателен знак, както това се случва по нашите географски ширини. Но това е въпрос на култура и форма на финансова политика, която бавно, но с умерени и стабилни темпове започва да се прокрадва и у нас. Дали този начин на мислене и отношение към потреблението ще подобри състоянието на родната икономика, времето ще покаже, но тази тенденция успя да отстрани от пазара недобросъвестните дружества.