Работещите в болницата в Ловеч в петък подават колективна оставка
Секция: Здраве
19 Декември 2017 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работещите в болницата в Ловеч в петък подават колективна оставка

/КРОСС/ От седмици в болницата в Ловеч е спряно снабдяването с животоспасяващи лекарства и консумативи. За това алармираха работещите там в писмо до здравния министър Кирил Ананиев. Това принуждава персонала да напуска и ако до четвъртък проблемът не бъде решен, в петък те ще подадат колективна оставка.

В писмото изпратено и подписано от членовете на двете синдикални организации в Ловешката болница е посочено още, че финансовото състояние на лечебното заведение се влошава ежедневно, а броят на желаещите да се лекуват в него намалява драстично. Освен това заради липсата на животоспасяващи лекарства и консумативи животът и здравето на пациентите, които се лекуват в Ловешката болница е застрашен заради това, че работещите там не са получавали заплати от август насам. Има масово напускане на лекари, медицински сестри и дори санитари. Работещите в ловешката болница уведомяват министър Кирил Ананиев, че ако до четвъртък, 21 декември проблемът не бъде решен, в петък те ще подадат колективна оставка, като преустановят работния процес.

В писмото е отправена и молба проблемът да бъде решен незабавно и работещите в Ловешката болница да получат отговор от здравния министър незабавно. Очаква се малко по-късно днес пък Общинският съвет в Ловеч да съгласува предложението на работещите в ловешката болница, общината да отпусне от резерва си по триста лева. Все още обаче общинските съветници не са стигнали до тази точка, но и там не е сигурно дали Общинският съвет в Ловеч ще отпусне финансова помощ от по триста лева на работещите в Ловешката болница. Това, което стана ясно е, че резервът в Общинския бюджет е близо 50 хиляди лева.