Цацаров: Само майката на удушеното дете е в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2017 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров: Само майката на удушеното дете е в ареста

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров информира, че единствената задържана за смъртта на момиченцето от Момчилград е майката на детето, съобщава "24 часа". Тя обаче е обвинена само в това, че е оставила детето без надзор.

Цацаров лично пристигна в Момчилград и проведе дълги разговори с окръжния прокурор и наблюдаващия прокурор, за да се запознае в детайли по случая.

"Извършено е задушаване, което не е душене, а е чрез притискане, и едва след това може да се говори за омотаване на главата му с тиксо или скоч. Работи се с трима лекари, които двама са от Пловдив, и лекар от Кърджали", обясни главният обвинител.

Цацаров увери, че съдебно-техническата експертиза ще бъде извършена до 48 часа. Разследващите извършват допълнителен оглед. Предстои да бъде извършен следствен експеримент с участието на майката. "Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени. На майката не е повдигнато обвинение за убийство. Тя е обвинена в оставяне на дете без надзор и затова е задържана за 72 часа", доуточни Цацаров пред журналисти в Кърджали.

Главният прокурор на място се запозна с разследването по убийството на 7-годишната Дамла в дома й в Момчилград.

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов добави, че се работи по няколко версии, но е изключена тази убиецът да е психопат.

Сотир Цацаров обеща допълнителна информация от говорителят на окръжната прокуратура. Главният прокурор обясни, че точният час на смъртта на детето ще стане ясен след резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

"Тук не става дума за случайно убийство. Версиите стесняват много силно кръга", каза главният прокурор и допълни, че това, че няма други задържани, не означава, че няма други заподозрени.