Учител от Казанлък е арестуван за блудство
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Декември 2017 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учител от Казанлък е арестуван за блудство

/КРОСС/ Учител на 66 години е задържан под стража по обвинение за блудство с 13-годишно момиче, съобщават от районната прокуратура в Казънлък.

Случаят е от 13 декември тази година. Стоян Г. е обвинен, че е извършил действие с цел полово удовлетворение с лице, ненавършило 14 години. Мъжът е използвал положението си на надзор спрямо детето.

Обвиненият е преподавател по математика в елитно казанлъшко училище.

Проведени са разпити на свидетели пред съдия и представител на Детска педагогическа стая. За определяне на строгата мярка под внимание е взет фактът, че престъплението е с висока степен на обществена опасност и извършителят се е възползвал от позицията си на учител на момичето.

През 1988 г. той е получил условна присъда за блудство и е реабилитиран. През 2004 г. е осъден административно за хулиганство. Наказанието, което може да получи сега е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

„Деянието е било извършено в кабинета на преподавателя, по време на следучилищна консултация по предмета. Учителят се е възползвал от положението, който е имал над детето по време на преподаване на материала", посочи Таня Димитрова от районното обвинение.