Бойко Борисов имаше харизма на национален политик, но тя вече е отнета от Румен Радев
Секция: Коментари
24 Януари 2018 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов имаше харизма на национален политик, но тя вече е отнета от Румен Радев

/КРОСС/ „Президентът ще продължи да следва своята линия, която е линията на първата българска голяма национална фигура като политик. Г-н Радев се заяви като национален политик още преди изборите за президент и затова ги спечели, т.е. той ще продължи да обединява нацията и да изразява и разбира българските национални интереси. За съжаление, партиите прекалено много партизират и са далеч от изразяването на националния интерес. Те се концентрират върху партийните си битки и интереси и затова на този фон президентът Радев се откроява много силно". Това обяви политологът доц. Мария Пиргова в интервю за предаването „Нещо повече".

„Донякъде Бойко Борисов имаше харизма на национален политик преди да се появи президентът Радев. В момента, тази харизма на Борисов е отнета и на терена, макар със слаби правомощия като институция е президентът Радев", добави тя.

Изненадана съм от политическото развитие на Илияна Йотова, каза още политологът: „Тя за една година успя да се превърне все повече в държавник, т.е. да заема позиция в тази вицепрезидентска роля, която не е много видима в политиката. Особено впечатление ми направи изработената съвместна позиция на президента и г-жа Йотова по Истанбулската конвенция".