Сурва в Перник, хиляди при кукерите на феста
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2018 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сурва в Перник, хиляди при кукерите на феста

/КРОСС/ Перник е домакин на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" този уикенд. Фестивалът се организира от 1966 година, а от 1985-а има статут на международен.

Традиционно в него участват и се състезават около 6000 души, като се събират около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и дори от Африка.

БДЖ осигурява днес и утре 4000 допълнителни места във влаковете, които се движат между София и Перник.

Увеличаването на броя на вагоните и мотрисите за влаковете между двата града се прави за удобство на всички, които желаят да посетят Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе в Перник през периода 26 - 28 януари т.г., съобщават от компанията.

Освен редовните с увеличени състави влакове, за осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с влак между София и Перник, на 27 и 28 януари извънредно ще се движат още шест влака.

Цената на билет за пътуване от София до Перник е 2.30 лв. Притежателите на железопътни карти ползват намаление от крайната цена, като за тези клиенти билетът е на стойност 1.35 лв. "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД предлага и еднодневни карти за неограничено пътуване между София и Перник в рамките на един ден. Цената на картата е 4 лв.