Социолог: При Борисов България продължава да е най-зле
Секция: Интервюта
27 Януари 2018 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социолог: При Борисов България продължава да е най-зле

/КРОСС/ Корупцията в публичния сектор се увеличава. През последните години при Борисов България продължава да е най-зле.

Турция е по-зле по отношение на борбата с нея, но икономически е по-добре. За непотизма, корупцията си струва да се говори и да се превърне в тема за вот на недоверие, това заяви в предаването „Хайд парк" политологът Петър Чолаков.

В същото време се наблюдава „политически картел", при който дори патриоти и етнически партии заемат сходни становища, допълни политологът.

Няма нов гейт, затова се спихна темата за корупцията в НС. Появиха се нови теми като тази за Пирин, което допринесе за замяната на разговора за корупцията с този за качеството на демокрацията, коментира социологът Първан Симеонов.

Случващото се в политически план се разглежда по линията консерватизъм-либерализъм. Консервативното е идеалнато убежище за беззаконие. Разказва ни се битов консерватизъм. Това обединява целия парламент, като има теми, които не са докоснати, продължи Симеонов.

Темата за консерватизма е полудяване на политическия компас. На Балканите сме като бермудския триъгълник, взе отношение Чолаков.

Двамата гости коментираха и речта на президента: „Радев се опитва да говори на десет езика. Опитва се да говори на езика на едната опозиция, на другата опозиция", заяви Симеонов.

„Работата на президента е да бъде коректив. Той трябва да казва нещата право в очите и го направи. Той заяви, че има атрофия, че има корупция. Има усет за теченията, които са различни от опозицията", смята Чолаков.