Борците ни се връщат с два медала от Иран
Секция: СПОРТ
27 Януари 2018 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борците ни се връщат с два медала от Иран

/КРОСС/ Борците ни в класическия стил приключиха с два медала на престижния турнир "Тахти къп" в Иран.

Даниел Александров взе сребро при 82-килограмовите, като на финала отстъпи пред турчина Емре Кус, трети от световното през 2013-а. Преди това петият от Мондиал 2017 записа три победи над борци от Куба, Турция и Иран.

За отличието се пребори и еврошампионът Тарек Абделслам, който се състезава в две категории над своята до 87 кг. Асът ни загуби на старта, но след това преодоля репешажите и за бронза се наложи над киргиза Ширдаков с 9:3.

Августин Спасов остана осми в кат. до 60.

Българи бе представена с петима състезатели, водени от старши треньора Армен Назарян. На тепиха излязоха още младите Дейвид Димитров (67) и Стоян Кубатов (72), които загубиха рано.

Надпреварата бе и първа за сезона в класическия стил по новите правила и новия регламент, въведен от Международната федерация (UWW) от 1 януари 2018 г.

Иранците спечелиха най-много златни медали - три, а с по две титли завършиха Турция, Казахстан и Киргизстан.
Мими Христова и Биляна Дудова пък останаха на крачка от отличията на престижния турнир "Иван Яригин" в Красноярск (Русия).
И двете националки излязоха в категория до 59 кг.

Христова, носителка на 5 медала от европейски първенства, стигна до полуфиналите, където бе спряна от китайката Ронг с 4:8, а за бронза отстъпи с минималното 5:6 от рускинята Вероника Чумикова.

Еврошампионката Биляна Дудова пък загуби на полуфинала от американката Алисън Рейгън с 6:9., а за бронзовото отличие претърпя поражение отново от представителка на домакините. Уляна Тукуренова се наложи с 8:3.

Днес на тепиха ще излезе двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин (62 кг), а утре чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев (74 кг).