В София днес се пътува със "зелен билет" за 1 лев
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2018 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В София днес се пътува със "зелен билет" за 1 лев

/КРОСС/ Днес, 28 януари пускаме „Зелен билет" на цена 1 лв. за целия ден и за всички линии. Мярката е заради реализираните в предходните дни превишения на нивата на фини прахови частици и измерени високи стойности в първите часове на деня, съобщи Фандъкова във Фейсбук.

За да намалим замърсяването, пътувайте с градския транспорт и със "зелен билет" днес.
Особено внимание обръщаме на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях. В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути, призовава кметицата на София.

Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление, написа Фандъкова.

Тя информира, че столичният инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.