Президентът и премиерът на посещение в Брюксел
Секция: ПОЛИТИКА
01 Февруари 2018 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът и премиерът на посещение в Брюксел

/КРОСС8 И президентът Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов днес са на посещение в Брюксел. И двамата тази вечер ще присъстват на концерт, посветен на българското председателство на Съвета на ЕС. 

Президентът Радев ще започне работното си посещение с аудиенция при белгийския крал Филип в кралския дворец в центъра на Брюксел. По-късно той ще разговаря в българското посолството с представители на българската общност в Белгия.

Премиерът Борисов ще участва в конференция "Новата роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро справяне с миграцията". Форумът е организиран от баварската политическа фондация "Ханс Зайдел", а участие в него ще вземат и министърът на Европредседателството Лиляна Павлова, както и евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел.

Вечерта Радев и Борисов ще произнесат кратки речи, с които ще открият официалния концерт, посветен на българското председателство в Академията за изящни изкуства в Брюксел.

В концерта ще участват световноизвестното сопрано Соня Йончева, световноизвестният пианист Людмил Ангелов, Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и женският хор "Ваня Монева".