Бойчев: Дискусията за Истанбулската конвенция създава страхове у хората и вината за това е на ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
01 Февруари 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойчев: Дискусията за Истанбулската конвенция създава страхове у хората и вината за това е на ГЕРБ

/КРОСС/ БСП редактира въпроса на евентуалния референдум за Истанбулската конвенция, за да разсее спекулациите, че левицата не е искрена в желанието си за допитването. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България" на радио „Фокус" зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев.

Според него правителството се е провалило в организирането на обществена дискусия по темата за ратификацията на конвенцията, която е чувствителна за обществото.

"Този референдум и кампанията за него, трябва да отговори на въпросите, които бяха скрити от правителството в момента. Опитът на 3 януари да се одобри конвенцията от страна на Министерски съвет и надеждата, че тя ще мине тихичко, няма да предизвика реакция и никакво брожение в обществото, се провали. Трябва да кажем много ясно, че отговорността за цялата тази дискусия, провеждаща се по изключително хаотичен начин, и създава страхове в българските граждани, е изцяло на ГЕРБ", коментира той.

Според Жельо Бойчев управляващите от ГЕРБ искат тълкувателно решение от Конституционният съд за Истанбулската конвенция, защото нямат полезен ход и са поели ангажимент за ратификацията на документа.