Турция скочи срещу Франция: Тези европейци с тяхната двойственост не могат да ни дават урок
Секция: СВЯТ
01 Февруари 2018 14:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция скочи срещу Франция: Тези европейци с тяхната двойственост не могат да ни дават урок

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу реагира изключително остро по повод сериозната загриженост на Франция по повод операцията на турската армия „Маслинова клонка" в района на сирийския град Африн, предава информационната агенция „Догу хабер ажансъ (ДХА).

„Във връзка с операцията в Африн нито Франция, нито която и да е друга държава, не може да ни дава урок. Много добре знаят каква е нейната цел. На тях също им дадохме сведения; много ясно им обяснихме нещата. За съжаление, тези европейци имат подобна двойственост - казвам го в общ план. От една страна признават - да, прави сте. От друга страна обаче, казват по един различен начин - ако може да не страдат цивилните, операцията да не се превръща в окупация. Нека да не отправят предупреждения срещу Турция; нека да не проявяват двуличие.", обяснява още Мевлют Чавушоглу, цитиран от ДХА.

Както е известно Франция най-остро се противопостави срещу операцията „Маслинова клонка". След остра реакция от страна на външния министър Жан Ив Льо Дриан Франция дори поиска да се свика Съвета за сигурност на ООН, а вчера ситуацията бе коментирана и от президента Еманюел Макрон, който обяви, че „ще бъде сериозен проблем, ако турската операция се превърне в инвазия".