Преговорите за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ започват в края на следващата седмица в Прага
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2018 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преговорите за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ започват в края на следващата седмица в Прага

/КРОСС/ Преговори между „Инерком България" и „ЧЕЗ груп" относно възможността българската държава да закупи дялове в „ЧЕЗ България" "ще се състоят от средата до края на следващата седмица в Прага". Това съобщиха в официално прессъобщение от „Инерком" - фирмата купувач на електроразпределителното дружество, обслужващо цяла Западна България.

Както е известно, след като стана известно, че въпросната фирма, базирана в Пазарджик, изненадващо е купувач на активите на „ЧЕЗ България", нейният шеф Гинка Върбакова проведе разговори с премиера Бойко Борисов и членове на правителството. От кабинета изявиха желание да се включат с процент в собствеността на електроразпределителното дружество, а Върбакова не се възпротиви за това. Сега обаче явно започват изцяло нови преговори, след като лично премиерът на Чехия Андрей Бабиш вече беше обявил, че сделката между ЧЕЗ и „Инерком" на практика вече е завършена.

Веднага след приключването на преговорите ще бъде изнесена информация пред медиите „за хода на разговорите и взетите решения", гласи още съобщението от „Инерком".