Предстоящи събития на 8 март 2018
Секция: Предстоящи събития
08 Март 2018 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 8 март 2018

/КРОСС/ София.
Емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще бъде на първото си държавно посещение в България по покана на президента Румен Радев. Церемонията по официалното посрещане на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се състои от 10.00 часа пред сградата на президентската институция на „Дондуков" 2, след което двамата държавни глави ще проведат среща „на четири очи".

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с емира на държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „София" в хотел „Маринела" ще бъде открита двудневна Международна среща за ролята на дивеча в контекста на управлението на здравето на животните, организирана от Българското председателство със съдействието на ГД САНТЕ на ЕК.

***
София.
От 9.00 часа в зала „Универсум" на International Business School (ул. Винсент ван Гог, № 7) председателят на Държавната агенция „Електронно управление" Атанас Темелков ще даде начало на 19-ата конференция по електронно управление.

***
София.
От 9.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Р., Любомир Е., Петър В., Иво П., Симеон Д., Трайчо Тр., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 9.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу прокурор Димитър Захариев (чл. 143, ал. 1, чл. 338, ал. 1 НК).

***
София.
От 10.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание председателят на Групата за приятелство Израел - България и депутат в Кнесета Ейтан Броши ще се срещне със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Ейтан Броши ще се срещне с председателя на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева в 10.00 часа, а в 11.30 часа ще разговаря с председателя на Групата за приятелство България - Израел ген. Константин Попов.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул. "Княз Ал. Дондуков" № 8-10, ет. 4 ще се проведе обществено обсъждане на доклад относно актуализация на списък с важни точки от газопреносната система на "Булгартрансгаз" ЕАД и проект на актуализиран списък с важни точки от газопреносната система на "Булгартрансгаз" ЕАД.

***
София.
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас Д., Мартин В., Стоян А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Кино „Люмиер Лидл" ще се състои прес-прожекция на филма „Проектът „Флорида".

***
София.
От 11.00 часа в галерията на ул. „Славянска" 2 ще се състои откриването на изложбата „През три морета ... в пето".

***
София.
От 11.00 часа в Националния политехнически музей ще бъде открита изложбата „Техниката у дома през първата половина на XX век".

***
София.
От 11.00 часа в Циркова Академия София ще се проведе безплатна тренировка за всички жени.

***
София.
От 11.00 часа в Двореца, Бална зала, ще се проведе пресконференция, посветена на 70-годишнината на Националната галерия.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай П. и Виктор И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георче В., Борис Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Инициатива „Граждани за устойчиво развитие" ще даде начало на кампанията „Балканите - зона свободна от оръжие".

***
София.
От 12.30 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест в защита на Национален парк Пирин.

***
София.
От 13.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър В., Георги Ст. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай И., Производство за определяне на общо наказание по чл. 23-27 НК.

***
София.
От 15.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Ст., Боян Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в зала "София" на Гранд Хотел София ще се проведе публичен дебат с Витянис Андрюкайтис, европейски комисар по здравеопазване и безопасност на храните. В дискусията ще се включи и председателят на Парламентарната комисия по земеделието и храните Десислава Танева.

***
София.
От 18.00 часа в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша", на ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий" и бул. „Витоша", за втора поредна година Български фонд за жените организира Шествие за правата на жените. Очаква се Шествието да тръгне в 18.30 часа и да продължи до Президентството.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморно фоайе - партер на Столична библиотека ще бъде открита документалната изложба „75 години от спасяването на българските евреи".

***
София.
От 18.00 часа в Мраморно фоайе - партер на Столична библиотека ще бъде открита документалната изложба „75 години от спасяването на българските евреи".

***
София.
От 18.30 часа в Дома на киното режисьорът Роман Балаян ще представи пред българската публика „Полети насън и наяве".

***
Асеновград.
От 09.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Гюлтен А. Ф. и Ремзи Н. Ф., обвинени за склоняване на свидетел да потвърди неистина пред надлежен орган на властта.

***
Асеновград.
От 14.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Фериде И. Т., обвинена в причиняване на имотна вреда на 15 лица.

***
Благоевград.
От 12.30 часа Камерна опера - Благоевград организира Осмомартенски концерт.

***
Варна.
От 10.00 часа в пресцентъра на УМБАЛ „Св. Марина" - Варна ще се проведе пресконференция по повод Световния бъбречен.

***
Варна.
От 15.00 часа в Щаба на Военноморските сили командването на ВМС ще поздрави жените военнослужещи и цивилни служители, по случай 8 март - Международния ден на жената.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в сградата на Областна дирекция на МВР - Велико Търново ще се проведе годишния отчет - анализ за дейността на ОДМВР - В. Търново за 2017 г.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита Художествена изложба „Майка и дете"- представя Гергана Рахнева.

***
Гълъбово.
От 14.00 часа в хотел „Маринела", зала „Витоша", в Дом на културата „Енергетик" в Гълъбово Росица Кирилова и Панайот Панайотов ще изнесат безплатен за жители и гости на Общината концерт.

***
Кюстендил.
От 08.30 часа в парк-хотел „Кюстендил" ще бъде открит семинар на тема „Устойчиво управление на горите в Осогово - обмен на опит и добри практики в борбата с корояда".

***
Пазарджик.
От 17.00 часа В Етнографската експозиция на Регионален исторически музей - Пазарджик ще се открие изложбата „Вотиви".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата ще се проведе пресконференция с участието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев по актуални теми.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото образувано по жалба на подсъдимия Николай Н. срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която е признат за виновен в това, че е причинил смърт по непредпазливост, шофирайки в пияно състояние, след което е избягал от местопроизшествието.

***
Пловдив.
В 18.00 ч. в Конферентната зала на библиотека „Иван Вазов" ще се проведе празник „Танц с мама" по случай 8 март.

***
Русе.
От 11.00 часа във фоайето на Комплексния онкологичен център по повод Международния ден на жената музикантите от Оперно-филхармоничното дружество - Русе ще поздравят служителите и пациентите на диспансера с кратък концерт.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Княз Александър I" „Виртуална" Регионален исторически музей - Русе организира феминистична разходка.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа от паркинга над болница "Тракия" Община Стара Загора и Туристическо дружество "Сърнена гора" организират първия за тази година общоградски поход.

***
Тетевен.
От 17.00 часа в галерията при НЧ „Съгласие 1869г." ще бъде открита изложбата „Венера".